Ski Amadé - Dorfgastein

Ga met SnowMania op wintersport naar Dorfgastein.

Eindeloos genieten in Dorfgastein

Dorfgastein maakt deel uit van het Grossarltal in Ski Amadé, het grootste skigebied van Oostenrijk toegankelijk met één skipas. Maar liefst 760 kilometer perfect geprepareerde pistes zorgen voor eindeloos wintersportplezier. Ski Amadé is een aaneenschakeling van de bekendste skigebieden uit de regio rond Salzburg: Salzburger Sportwelt, Schladming-Dachstein, Gastein, Hochkönig en het Grossarltal.

Vanuit Dorfgastein brengt de Fullseck gondelbaan je binnen een mum van tijd naar het hoogste punt van het skigebied (2033 meter). De skipistes van Dorfgastein hebben een bijzondere aantrekkingskracht door de moderne en comfortabele liften, sneeuwzekerheid, winteridylle met dorpssfeer en ligging midden in een uniek landschap. Skiën kan tot vlakbij de hotels in het dorp. 

Op woensdag biedt het skigebied wintersportfanaten de mogelijkheid om vroeg op de dag te gaan skiën. Wat kan een ochtendskiër zich nog meer wensen dan vers geprepareerde, lege pistes en de zon die je aan de hemel ziet opkomen?

Met de gratis plaatselijke skibus bereik je in geen tijd een van de vele andere omliggende skiparadijzen zoals bijvoorbeeld Bad Gastein, Bad Hofgastein of Sportgastein. In het Angertal tussen Bad Gastein en Bad Hofgastein vind je het perfecte skigebied voor beginnende skiërs: leuke blauwe afdalingen langs mooie naaldbossen en met prachtige uitzichten. De hoger gelegen pistes van het gebied vormen dan weer een mooie uitdaging voor gevorderde skiërs en snowboarders. Sportgastein heeft brede en gladde pistes en zeer mooie off-piste mogelijkheden. Kortom, een skigebied voor sportievelingen.

Nieuw vanaf seizoen 2023-2024: gondelverbinding tussen Großarl en Dorfgastein. Alle info lees je hier.

 

Wil jij een reis boeken naar Dorfgastein met SnowMania, check dan hier het reisaanbod.

Impressies uit Dorfgastein

Kenmerken skigebied

Hoogte: 865 m – 2686 m
Afstand: Antwerpen – Dorfgastein: 989 km
Pistes: 760 km
Liften: 218
Snowboard: Snowpark Grossarltal

Pistekaart

Pistekilometers

Blauw
275 km
Rood
390 km
Zwart
95 km

Hotels