Nieuwe gondelverbinding tussen Großarl en Dorfgastein

Ski amadé blijft investeren in de verbetering en opwaardering van het skigebied. De grootste vernieuwing voor het komende skiseizoen is de nieuwe 10-persoonsgondellift naar de Kieserl in het skigebied Großarltal. Zo kan je vanuit Großarl met slechts één lift de verbinding naar Dorfgastein maken.

De lift vervangt en verlengt de vorige 8-persoons gondellift, die een tweede leven krijgt. De oude lift wordt gedemonteerd in het Großarltal en herbouwd op de Fageralm, ook een skigebied van Ski amadé. In totaal overbrugt de nieuwe gondel maar liefst 1052 hoogtemeters. Met een maximale snelheid van 6 meter per seconde kun je voortaan in 11 minuten op de top van de Kieserl staan. 

Door de bouw van de gondel wordt het pisteaanbod ook uitgebreid. Vanaf de Kieserl vertrekt een lange rode afdaling (11 – de voormalige skiroute Bergland) terug naar het middelstation van de nieuwe gondel. Vanaf het bergstation is er aan de kant van Dorfgastein een skiweg (blauwe D2a) aangelegd richting de Grabnerhütte. De rode D2 piste bij de Gipfelexpress Fulseck is vanaf het aankomende winterseizoen als blauwe piste gemarkeerd.