Val di Fiemme - Predazzo - Sellaronda

Ga met SnowMania op wintersport naar Val di Fiemme.

Eindeloos genieten in Val di Fiemme

Val di Fiemme – gelegen in de provincie Trentino – is een van de mooiste valleien in de Italiaanse Alpen. Het is omgeven door uniek natuurschoon en de bergpieken van de Latemar, UNESCO Werelderfgoed, spannen de kroon.

Val di Fiemme is een verzameling van een aantal dorpen en vijf skigebieden, verbonden door een zeer modern liftnetwerk. Het uitzicht op de prachtige Dolomietentoppen is adembenemend. Met zijn lange, brede en goed geprepareerde pistes is Val di Fiemme een zeer aantrekkelijk en sneeuwzeker skiparadijs voor jong en oud. Op de pistes zijn vele gezellige hutjes om even uit te rusten. Je vindt er ook drie goed uitgeruste sneeuwparken en twee  rodelpistes. 

In het skigebied van Alpe Lusia is het ideaal vertoeven voor beginnende skiërs, zonder lange wachtrijen aan de liften. De Kids Village is de uitvalsbasis voor de jongste skiërs. Met een mooi aanbod brede blauwe en rode pistes is het gebied van Cavalese de perfecte aansluiting op Alpe Lusia. Daar vind je de 7,5 kilometer lange Olimpia afdaling. De pistes in skicentrum Latemar zijn dan weer uitermate geschikt voor gevorderden.

In de buurt bevindt zich het bekende skigebied Sellaronda, vooral bekend omwille van de mooie skitochten die je er kan maken. Wij voorzien op onze gezinsreizen steeds een skipas voor het volledige skigebied inclusief 2 dagen Sellaronda, zodat je niet beperkt bent in je skimogelijkheden.

Een echt hoogtepunt in het skigebied zijn de vele mogelijkheden om de pistes ook ’s nachts te betreden en het skiplezier te verlengen. Drie dagen per week biedt het skigebied Val di Fiemme-Obereggen zijn gasten niet alleen nachtskiën aan, maar ook met de slee kunnen de pistes worden veroverd. Het nachtskigebied doet zijn naam alle eer aan: ook snowboarders en freestylers komen in het night-snowpark volledig aan hun trekken. In totaal hebben nachtskiërs de beschikking over drie pistes. Skiërs kunnen vier avonden per week op de 1,5 kilometer lange Olimpia 3-piste skiën en twee avonden op de Alpe Cermis. Op de Obereggen-piste in het skicentrum Latemar kunnen ze drie avonden terecht. In Obereggen zijn zowel de 2,5 kilometer lange rodelbaan als het sneeuwpark drie avonden per week verlicht.

 

Wil jij een reis boeken naar Val di Fiemme met SnowMania, check dan hier het reisaanbod.

Impressies uit Val di Fiemme

Kenmerken skigebied

Hoogte: 860 m – 2440 m
Afstand: Antwerpen – Val di Fiemme: 1019 km
Pistes: 112 km
Liften: 40
Snowboard: Morea Snowpark, Obereggen Snowpark, Rolle Railz Park

Pistekaart

Pistekilometers

Blauw
40 km
Rood
56 km
Zwart
16 km

Hotels