Sölden

Ga met SnowMania op wintersport naar Sölden.

Eindeloos genieten in Sölden

In het Ötztal, omringd door hoge Alpentoppen, ligt het sneeuwzekere skigebied Sölden. Dit prachtige wintersportgebied staat al jaren in de top vijf van de Oostenrijkse skigebieden op tal van internationale websites. Sneeuwzeker wintersporten in Sölden van in de herfst tot begin mei is mogelijk dankzij de aanwezigheid van twee gletsjers (Rettenbach en Tiefenbach) en drie immense bergtoppen, de BIG3 (de Gaislachkogl van 3058 m, de Tiefenbachkogl van 3250 m en de Schwarze Schneid van 3340 m).

De uitgestrekte hellingen zijn verbonden door de meest moderne kabelbanen en brengen je op de talrijke pistes voor alle niveaus. De hypermoderne Gaislachkoglbahn brengt je al in enkele minuten van het dal naar een hoogte van 3058 m. Van daaruit kunnen gevorderde skiërs kiezen uit een drietal pittige afdalingen met een hoogteverschil van bijna 1700 meter. Beginners vinden op de Tiefenbachgletsjer prachtige brede, glooiende hellingen. Het Area 47 Snowpark op de Giggijoch is een paradijs voor freestylers.

Naast het hypermodern skigebied beschikt Sölden ook over een modern sportcomplex, verschillende restaurants, bars en disco’s én een nooit geziene, bruisende après-ski!

 

Wil jij een reis boeken naar Sölden met SnowMania, check dan hier het reisaanbod.

Impressies uit Sölden

Kenmerken skigebied

Hoogte: 1350 m – 3340 m
Afstand: Antwerpen – Sölden: 868 km
Pistes: 144 km
Liften: 34
Snowboard: Area 47 Snowpark

Pistekaart

Pistekilometers

Blauw
70 km
Rood
45 km
Zwart
29 km

Hotels