Ski Amadé - Schladming

Ga met SnowMania op wintersport naar Schladming.

Eindeloos genieten in Schladming

Schladming maakt deel uit van de regio Schladming-Dachtstein in Ski Amadé, het grootste skigebied van Oostenrijk toegankelijk met één skipas. Maar liefst 760 kilometer perfect geprepareerde pistes zorgen voor eindeloos wintersportplezier. Ski Amadé is een aaneenschakeling van de bekendste skigebieden uit de regio rond Salzburg: Salzburger Sportwelt, Schladming-Dachstein, Gastein, Hochkönig en het Grossarltal.

Op een enorme oppervlakte strekt het skigebied Schladming-Dachstein zich uit, waarbij de 4-Berge-Schischaukel de Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen en Reiteralm met elkaar verbindt.

Het authentieke sfeervolle bergstadje Schladming is het centrum van deze vier naast elkaar gelegen bergen met daarop meer dan 200 kilometer met elkaar verbonden skipistes. Haus is een authentiek dorpje van waaruit je een rechtstreekse verbinding hebt naar het skigebied van Schladming. Het bergdorp Rohrmoos heeft een weids uitzicht en sluit goed aan op het skigbied Schladming-Dachstein. Bovendien lopen de blauwe pistes dwars door het dorp. Hauser Kaibling is het hoogste punt van het skigebied. Het is ook de berg waar de vrouwenafdaling in het wereldbekercircuit wordt gehouden. Kortom, een gebied met tal van mogelijkheden voor alle soorten van wintersport, van beginners tot gevorderden.

Planet Planai, het dalstation van Schladming, biedt onderdak aan een 8-zetellift die 3200 skiërs per uur naar de top van de berg kan brengen. ‘Skiing in Paradise‘ is het motto en wanneer je op de 250 meter brede piste naar beneden glijdt, waan je je zeker in de skihemel.

Voor snowboarders en freestylers is er Superpark Planai, opgedeeld in aparte zones voor beginners, gevorderden en profs.

Een drie kilometer lange verlichte skipiste voor nachtskiërs, een zeven kilometer lange verlichte rodelbaan en een pittige après-ski maken dat ook ’s avonds het wintersportplezier gewoon verder gaat. 

 

Wil jij een reis boeken naar Schladming met SnowMania, check dan hier het reisaanbod.

Impressies uit Schladming

Kenmerken skigebied

Hoogte: 865 m – 2686 m
Afstand: Antwerpen – Schladming – Dachstein: 998 km
Pistes: 760 km
Liften: 218
Snowboard: Superpark Planai

Pistekaart

Pistekilometers

Blauw
275 km
Rood
390 km
Zwart
98 km

Hotels