Ski Amadé - Flachau

Ga met SnowMania op wintersport naar Flachau.

Eindeloos genieten in Flachau

Flachau maakt deel uit van Salzburger Sportwelt in Ski Amadé, het grootste skigebied van Oostenrijk toegankelijk met één skipas. Maar liefst 760 kilometer perfect geprepareerde pistes zorgen voor eindeloos wintersportplezier. Ski Amadé is een aaneenschakeling van de bekendste skigebieden uit de regio rond Salzburg: Salzburger Sportwelt, Schladming-Dachstein, Gastein, Hochkönig en het Grossarltal. De enorme skicarrousel rond de skistations Flachau, Kleinarl, Zauchensee, Wagrain en Alpendorf, vormt de kern van dit uitgebreide skigebied. 

Skiërs en snowboarders van elk niveau kunnen hun hartje hier zeker ophalen. Met de gratis plaatselijke skibus bereik je in geen tijd een van de vele andere omliggende skiparadijzen. Op zes minuten ga je van Flachau naar Alpendorf voor nog meer glijplezier via de gondelbaan G-Link, die het middenstation Flying Mozart in Flachau verbindt met het middenstation van de Grafenbergbahn in Alpendorf. De nieuwste Panorama Link zorgt voor een directe verbinding tussen de skigebieden van Flachau, Zauchensee en Flachauwinkl. Door de verbinding tussen de deelgebieden ontstaat een aaneengesloten skigebied van meer dan 230 kilometer pisteplezier. Het is meteen ook het grootste aaneengesloten skigebied van Ski Amadé met een afwisselend pisteaanbod, waaronder twee wereldbekerpistes, en moderne skiliften.

Het gebied is ook de place to be voor freestylers met de internationaal bekende funparken in Flachauwinkl (Absolut Park) of Alpendorf (Snowpark). Het Absolut Park is één van de mooiste van Europa. Hier kunnen zowel beginnende freestylers als gevorderden hun kunsten tonen op de verschillende jumps, rails en halfpipes. Men heeft hier speciaal een moderne zetellift gebouwd om de skiërs en snowboarders na een run vol jumps and rails terug tot aan de start van het park te brengen. 

 

Wil jij een reis boeken naar Flachau met SnowMania, check dan hier het reisaanbod.

Impressies uit Flachau

Kenmerken skigebied

Hoogte: 865 m – 2686 m
Afstand: Antwerpen – Snow Space Salzburg: 982 km
Pistes: 760 km
Liften: 218
Snowboard: Absolut Park, Snowpark

Pistekaart

Pistekilometers

Blauw
275 km
Rood
390 km
Zwart
95 km

Hotels