Adamello Ski - Passo Tonale

Ga met SnowMania op wintersport naar Passo Tonale.

Eindeloos genieten in Passo Tonale

Adamello Ski is het grootste deelgebied van het zonovergoten Val di Sole. Met 120 kilometer aan pistes op  1900 m hoogte is skiplezier gegarandeerd. Het skigebied is zowel voor beginnende als ervaren wintersporters zeer geschikt en spreekt een breed publiek aan. Er is sneeuwzekerheid tot in de lente, dus het is de ideale bestemming tijdens de paasvakantie.

Aan de noordflank van het gebied vinden we de 3000 m hoge Presena gletsjer die via de cabinebaan Paradisio onmiddellijk in verbinding staat met Passo Tonale. De moeite waard is de 3 kilometer lange zwarte Paradiso-piste. Een ander hoogtepunt is de 11 kilometer lange Ponte di Legno met een hoogteverschil van 1691 m. Het is daarmee een van de langste afdalingen van Europa.

De Adamello Freestyle Arena is ideaal voor alle freestylers. De arena telt het 600 m lange Passo del Tonale Snowpark, een skicross, een beginners area en het gletsjerpark. Het snowpark omvat een 25-tal jumps, boxen en jibs. Aan het begin zijn de moeilijke jumps en wat lager de kleinere hindernissen voor iedereen. Op de oefenweide van de “easy area” zijn er bijzonder makkelijke obstakels voor de allereerste jumps. Bovendien is er naast de twee parken een 1 kilometer lange ski- en snowboard-cross met golven en bochten.

Op de piste kan je terecht voor een lekkere pizza of snack tegen democratische prijzen. En niet te vergeten, Passo Tonale beschikt over tientallen bars waar een bruisende après-ski verzekerd is! Voeg daar nog de moderne infrastructuur aan toe die Passo Tonale rijk is en je hebt alle ingrediënten voor een prachtige skivakantie.

 

Wil jij een reis boeken naar Passo Tonale met SnowMania, check dan hier het reisaanbod.

Impressies Passo Tonale

Kenmerken skigebied

Hoogte: 1880 m – 3000 m
Afstand: Antwerpen – Passo Tonale – Adamello Ski: 1002 km
Pistes: 100 km
Liften: 30
Snowboard: Adamello Freestyle Area

Pistekaart

Pistekilometers

Blauw
20 km
Rood
64 km
Zwart
16 km

Hotels