Livigno

Ga met SnowMania op wintersport naar Livigno.

Eindeloos genieten in Livigno

Livigno ligt op een hoogte van 1816 meter tussen het Italiaans Nationaal Park Stelvio en het Zwitserse Nationaal park Engadin. Het ligt beschermd tussen twee hoge bergketens in. Door de hoge en geïsoleerde ligging vangt het gebied vooral in het begin en aan het eind van het seizoen veel sneeuw. Het dal bestaat uit twee zijden: de Carosello-flank en de Mottolino-flank. Ze worden gescheiden door het dorp en zijn niet per lift met elkaar verbonden. Maar je kan de ganse dag door beroep doen op een goed functionerend en gratis bussysteem met drie routes.

Het skigebied van Livigno is met 115 kilometer aan pistes en 33 liften groot genoeg om je een week te vermaken. De hellingen zijn grotendeels rood, zwart en beperkt blauw. Maar de rode pistes zijn zeker niet de moeilijkste en zouden in sommige andere gebieden voor blauw doorgaan. De breedte en de prima preparatie van de pistes zorgen ervoor dat ze ook eenvoudig aanvoelen. Het liftennetwerk is modern en van lange rijen is hier vrijwel nooit sprake.

Het Mottolino Snowpark is het grootste in Italië met meer dan 60 verschillende obstakels. Terwijl de beginners het ene deel van de piste de kneepjes van het vak leren, wagen de ervaren skiërs en snowboarders zich aan het moeilijkere werk (pipe, halfpipe, …).

Je kan in Livigno de hele dag door skiën terwijl je van de zon geniet, en dit voor zowel beginners als gevorderden. En je kan er bovendien na een skidag taxfree shoppen in de vele winkeltjes. Zeker de moeite waard dus!

 

Wil jij een reis boeken naar Livigno met SnowMania, check dan hier het reisaanbod.

Impressies uit Livigno

Kenmerken skigebied

Hoogte: 1816 m – 2800 m
Afstand: Antwerpen – Livigno: 867 km
Pistes: 115 km
Liften: 31
Snowboard: Mottolino Snowpark

Pistekaart

Pistekilometers

Blauw
30 km
Rood
65 km
Zwart
20 km

Hotels