Campiglio Dolomiti di Brenta - Commezzadura

Ga met SnowMania op wintersport naar Commezzadura.

Eindeloos genieten in Commezzadura - Val di Sole

Het skigebied Campiglio Dolomiti di Brenta is een bekend skigebied in de Italiaanse provincie Trentino en omvat Folgarida-Marilleva, Madonna di Campiglio en Pinzolo. Het gebied ligt in Val di Sole, dat zoveel als ‘Dal van de Zon’ betekent. Commezzadura ligt centraal in het Val di Sole. Het is een rustig dorp dat per gondel met het skigebied verbonden is. En het moet gezegd worden dat de zon hier overvloedig schijnt. Toch is dit een sneeuwzeker skigebied waar de pistes uitstekend geprepareerd worden. Deze prachtige en vooral zonnige locatie biedt jong en oud, beginner en gevorderde een onvergetelijke wintersportvakantie.

In 2023 riep het toonaangevende Skiresort.info Campiglio Dolomiti di Brenta uit tot beste skigebied van Italië en het gebied staat ook op de 6de plaats van beste wintersportbestemmingen ter wereld.

Omringd door de natuurlijke schoonheid van de Brenta Dolomieten kan je met een skipas genieten van de 150 kilometer skipistes die dit bergmassief telt. Wij voorzien op onze gezinsreizen steeds een skipas voor het volledige skigebied, zodat je niet beperkt bent in je skimogelijkheden.

In Folgarida en Marilleva zijn de pistes nooit heel moeilijk en slingeren ze tussen de bomen naar beneden, uitstekend voor beginners en lichtgevorderden. In Madonna di Campiglio zijn de pistes wat gevarieerder. Dit gedeelte is goed verbonden met de rest van het skigebied, zodat je hier zonder problemen mooie tochten kunt maken en je je eigenlijk een week lang niet hoeft te vervelen.

Het gebied telt twee funparks. De beginners kunnen terecht in het Malghet Aut Snowpark. Op maat van snowboarders met iets meer ervaring is er Panciana Snowpark.

Het skidorp Madonna di Campiglio bestaat uit leuke pleintjes met wandelstraten voorzien van gezellige espressobars, restaurants en boetieks. In dit mondaine dorpje kan je wel eens een Italiaanse beroemdheid tegen het lijf lopen. 

 

Wil jij een reis boeken naar Commezzadura met SnowMania, check dan hier het reisaanbod.

Impressies uit Commezzadura - Val di Sole

Kenmerken skigebied

Hoogte: 800 m – 2580 m
Afstand: Antwerpen – Val di Sole – Folgarida/Marilleva: 1036 km
Pistes: 150 km
Liften: 62
Snowboard: Malghet Aut Snowpark, Panciana Snowpark

Pistekaart

Pistekilometers

Blauw
60 km
Rood
68 km
Zwart
22 km

Hotels