Silvretta Arena - Ischgl

Ga met SnowMania op wintersport naar Silvretta Arena - Ischgl.

Eindeloos genieten in Silvretta Arena - Ischgl

Het skigebied Slivretta Arena – Ischgl is met zijn absolute sneeuwzekerheid, onovertroffen pistes en wereldvermaarde, uitbundige après-ski zonder twijfel het neusje van de zalm van de Oostenrijkse wintersportgebieden. Van de 239 km pistes bevindt zich maar liefst 90% tussen 2000 m en 2872 m hoogte. De sneeuwkwaliteit is er bijgevolg uitstekend.

De Silvretta Arena ligt gedeeltelijk in Zwitserland. Ischgl deelt haar pistes dan ook met het Zwitserse Samnaun, waar je taxfree kan shoppen. De skipas voor de Silvretta Arena is ook geldig voor Galtür, Kappl en See. Galtür is één van de hoogst gelegen dorpen in Oostenrijk. Het ligt achter in het Paznauntal op een hoogte van 1600 m en aan de voet van de imposante drieduizenders van de Silvretta. Het is een gezellig, authentiek Oostenrijks dorpje met enkele fijne bars. See is het eerste dorp in het Paznauntal. Dit gezellige gebied biedt schitterende afdalingen van elk niveau. Hier kan je je gerust een dagje amuseren en genieten van de prachtige uitzichten.

Voor de freestylers heeft Ischgl een uitgebreid funpark bij de Idalp met verschillende niveaus (van beginners tot experts). Vergevorderde skiërs vinden voldoende uitdaging in de buurt van de Palingkopf, waar de langste afdalingen richting Ischgl en Samnaun vertrekken. Voor wintersporters die graag off-piste gaan heeft Ischgl de lift Piz Val Gronda geopend. De lift ontsluit een freerideterrein van maar liefst 100 hectare.

De après-ski in het skigebied Ischgl start al op de berg in de Paznauner Taja en gaat verder in het dorp. Uiteindelijk kan je tot in de vroege uurtjes doorfeesten in bijvoorbeeld de Pacha of Trofana Arena. Zeker in het hoogseizoen staat het hier iedere avond stampvol. Daarnaast wordt het winterseizoen elk jaar geopend in het dorp en afgesloten op de Idalp met de beroemde ‘Top of the Mountain’ openluchtconcerten.

 

Wil jij een reis boeken naar Ischgl met SnowMania, check dan hier het reisaanbod.

Impressies uit Ischgl

Kenmerken skigebied

Hoogte: 1360 m – 2872 m
Afstand: Antwerpen – Silvretta Arena – Ischgl: 867 km
Pistes: 239 km
Liften: 45
Snowboard: Funpark Idalp

Pistekaart

Pistekilometers

Blauw
47 km
Rood
149 km
Zwart
43 km

Hotels