Reizen in coronatijden

Bezorgt het coronavirus je twijfels over je reisplannen?
Hieronder zetten we alles wat je zeker moet weten op een rijtje als je deze winter op reis gaat.

Het al dan niet mogen vertrekken of aankomen op je vakantiebestemming wordt bepaald door de richtlijnen van de Belgische federale overheid of van het land waar je reis naartoe gaat. Niet alle landen hanteren dezelfde kleurzones. Er gelden momenteel 3 verschillende kleurzones voor toeristische of “niet essentiële” reizen:
• Zone groen: geen of een laag gezondheidsrisico. De reis gaat door.
• Zone oranje: gematigd hoog risico op besmetting. Er is geen reisverbod naar deze zones. De reis kan doorgaan, maar het is mogelijk dat de plaatselijke overheid beperkingen oplegt (vb. registratieplicht, het voorleggen van een recente negatieve coronatest,...).
• Zone rood: hoog risico op besmetting. Er is geen reisverbod naar deze zones. Bij terugkeer uit een rode zone wordt er niet meer verplicht getest tot en met 15 november, behalve wanneer je symptomen vertoont. Het resultaat van de zelfbeoordelingsvragenlijst, in te vullen via het Passenger Locator Form (meer info later op deze pagina *), zal aangeven of je bij aankomst in België al dan niet in quarantaine moet gaan. De quarantaine werd verlengd tot 10 dagen.

De meest recente reisadviezen van de federale overheid vind je hier.

Wat als je als reiziger zelf de reis wenst te annuleren?

Voor alle kleurzones zijn de normale annuleringsvoorwaarden van SnowMania van kracht.

Wat als SnowMania je reis annuleert?

We zullen steeds een weloverwogen beslissing nemen om je reis al dan niet te laten doorgaan. Daarbij staan jouw gezondheid en die van onze eigen medewerkers en werknemers van busmaatschappij en logies centraal.
We geven je de zekerheid van terugbetaling van de betaalde reissom als we de reis annuleren.

Boek nu, betaal later
Bij SnowMania zal je dit jaar pas twee maanden voor de afreisdatum het voorschot - een gedeelte van de totale reissom - moeten betalen.

Autocarreizen
Om de veiligheid van de autocarreizigers en chauffeurs te garanderen, zijn er maatregelen van kracht tijdens onze autocarreizen die steeds kunnen aangepast worden en/of versoepelen naargelang de reisdatum en reisperiode.

De maatregelen voor reizen met een autocar vind je hier.

Met welke maatregelen moet je tijdens jouw vakantie rekening houden?

We volgen samen met onze verblijfspartners en de liftmaatschappijen de instructies van de plaatselijke overheden. Dat betekent dat je op vakantie in (bijvoorbeeld) Oostenrijk verplicht bent om de Oostenrijkse voorschriften op het gebied van corona-preventie te volgen. Uiteraard voorzien we je van de juiste informatie. Veilig vakantie vieren staat bij ons voorop. We zullen je niet naar een bestemming laten afreizen waar het niet veilig is.

Passenger Locator form (*)

Als je naar België terugkeert na een verblijf in het buitenland, moet je binnen 48 uur voor aankomst in België een Passenger Locator Form invullen. Dit formulier moet ingevuld worden door iedereen na een verblijf van meer dan 48u in het buitenland. Sinds 1 oktober moet je ook een zelfevaluatie vragenlijst invullen over je reis- en/of verblijfsomstandigheden in het buitenland, ongeacht de zone waar je uit terugkeert. Op basis van je antwoorden wordt automatisch een risicoscore berekend. Deze score maakt het mogelijk om de mate van het besmettingsrisico in te schatten tijdens je verblijf in het buitenland. Als je bijvoorbeeld terugkeert uit een rode zone en een lage score behaalt, betekent dit dat je geen risico genomen hebt tijdens je verblijf in het buitenland en je noch in quarantaine moet, noch je moet laten testen op Covid-19.

Het is de eigen verantwoordelijkheid van de reiziger om dit formulier in te vullen. Reizigers met een mobiel telefoonnummer kunnen het formulier hier online invullen. Als je geen mobiel telefoonnummer hebt, moet je het volgende document invullen en een gedrukt exemplaar bij je houden.

We volgen de situatie uiteraard op de voet!
De veranderingen in de Covid-19 regelgeving volgen elkaar snel op. Daarom is het belangrijk om deze pagina regelmatig te bekijken, zeker kort voor je op vakantie vertrekt. Als er maatregelen genomen worden die van invloed zijn op busvervoer, hotelverblijf en gebruik van skiliften/pistes, zullen we je daarover meteen informeren langs deze weg.

Heb je nog vragen, contacteer ons dan via mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beantwoorden ze graag, zodat je snel kan genieten van je welverdiende vakantie in de sneeuw!

Wij gebruiken cookies om uw gebruikservaring op onze website te verbeteren. Aanvaard cookies om verder te gaan op onze website.