Sfeerfoto SnowMania

Opleidingstraject en stages

Onze opleidingen en stages

Ben je gepassioneerd door het skiën of snowboarden? Zou jij ook graag ski- of snowboardleraar worden? Dan ben je bij SnowMania aan het juiste adres. SnowMania biedt tal van cursussen en stages aan die deel uitmaken van het opleidingstraject van Sneeuwsport Vlaanderen.

Sneeuwsport Vlaanderen is de ski- en snowboard federatie, erkend en gesubsidiëerd door Sport Vlaanderen.

  • STAP 1: technische stage

Voor iemand die z’n eerste stappen zet om ski- of snowboardleraar te worden, of zich wil vervolmaken bieden we een technische stage in het buitenland aan. Tijdens deze stage werk je aan je eigen techniek met als doel het niveau te bereiken dat je nodig hebt om aan het einde van een technische stage vrijblijvend een toelatingsproef af te leggen. Deze toelatingsproef wordt afgenomen door ervaren Sneeuwsport Vlaanderen docenten. Ze beoordelen elke deelnemer op verschillende punten tijdens verschillende afdalingen.

Ben je geslaagd voor je toelatingsproef, dan kan je een stap verder gaan en je cursus initiator starten. Ben je net niet geslaagd, dan kan je tijdens een volgende technische stage je techniek nog verder verfijnen. Je kan de toelatingsproef ook in België afleggen, daarover vind je alle informatie terug op de site van Sneeuwsport Vlaanderen.

  • STAP 2: cursus initiator

Voor iemand die geslaagd is in zijn toelatingsproef en de module Start 2 Coach, ligt de weg open om te starten met de cursus Initiator Ski of Initiator Snowboard. De volledige cursus omvat 4 modules: 3 theoretische en 1 praktijkmodule.

De modules specifieke didactiek theorie en praktijk worden gedoceerd in het buitenland en SnowMania biedt deze reizen aan in samenwerking met Sneeuwsport Vlaanderen. Gedurende 8 dagen volg je overdag praktijkcursus onder leiding van ervaren Sneeuwsport Vlaanderen docenten. ’s Avonds toets je de praktijk aan de theorie tijdens verschillende sessies. De cursusweek wordt afgesloten met een theorie- en een praktijkexamen. Tijdens het praktijkexamen wordt de cursist beoordeeld op tal van punten tijdens verschillende afdalingen en demo-lessen. Ben je geslaagd, dan sta je weer een stap dichter bij je diploma: er dienen nog 2 theoretische modules te worden afgewerkt, deze worden gedoceerd in België. Alle informatie hierover vind je op www.sneeuwsportvlaanderen.be.

  • STAP 3: voorbereiding instructeur B

Ben je al initiator ski of snowboard en zou je graag je techniek verfijnen, dan biedt SnowMania een stage aan ter voorbereiding van de cursus instructeur B. Tijdens deze stagereis ski of snowboard je zeer intensief onder leiding van ervaren docenten. Zij helpen je je techniek verfijnen en je niveau te brengen dat toelaat om je cursus instructeur B aan te vatten. Ben je aan het einde van de stagereis nog niet toe aan de volgende stap, dan is het zeker geen probleem om deze stage nogmaals te volgen.

  • STAP 4: cursus instructeur B

Cursus Instructeur B voor Initiators die willen doorgroeien tot sporttechnisch expert en sporters zullen begeleiden die een gevorderde techniek willen beheersen. Een intensieve lesweek met overdag praktijk en ’s avonds theorie wordt afgerond met het examen. Logischerwijs wordt tijdens het examen instructeur B de lat veel hoger gelegd dan bij de initiatorcursus. Naast het praktijk- en theoriegedeelte in het buitenland, volgen ook nog theoretische modules die gedoceerd worden in België. Hierover vind je alle nuttige informatie op de site van Sneeuwsport Vlaanderen.

  • STAP 5, 6, 7 …

De skisport en het snowboarden bieden tal van mogelijkheden om nog verder te gaan.  Mocht je hierover meer informatie willen of bijvoorbeeld een cursus skileraar A volgen, neem dat contact op met SnowMania.

 

Wij gebruiken cookies om uw gebruikservaring op onze website te verbeteren. Aanvaard cookies om verder te gaan op onze website.